De houtkachel is terug van weggeweest

De klassieke open haard heeft een beetje een verouderd imago gekregen door de jaren heen. Waar denk jij aan als je denkt aan een traditionele open haard? Het is vast en zeker niet een modern interieur. Toch is een openhaard tegenwoordig populairder dan ooit. Waarom? Daar lees je meer over in dit blog!

Moderne houtkachels

Tegenwoordig is het weer helemaal hip om een houtkachel in huis te nemen. Met hetzelfde effect als een traditionele open haard zorgt de modernere houtkachel ook voor een super gezellige sfeer in huis, zeker tijdens de koudere wintermaanden. Een houtkachel kopen is daarom niet echt meer iets als een taboe, maar juist een geweldige toevoeging wanneer er wordt gesproken over een modern interieur.

Stel jezelf eens voor: een volledig strak interieur met lichte kleuren en aardetinten in de details, met op de achtergrond een knisperend haardvuurtje. Geweldig toch? Omdat het vertrouwde haardvuur een warme ambiance met zich meebrengt is het een super mooie toevoeging in ieder modern interieur. En daarnaast zijn ze er in verschillende varianten.

Een ingebouwde houtkachel

Als je graag een gezellig hoekje wil creëren met een houtkachel dan is een ingebouwde houtkachel hier bij uitstek voor geschikt. Deze kan namelijk naadloos worden verwerkt in het strakke design van de betreffende woonruimte. Hierdoor springt het ontwerp niet per definitie gelijk in het oog, maar is het toch subtiel aanwezig.

Zwevende houtkachels

Als je toch voor een wat meer industriële look wil gaan, kan je ervoor kiezen om een zwevende houtkachel te laten installeren. Het voordeel van deze kachels is dat ze de grond niet raken en daardoor uitermate geschikt zijn voor mensen die huisdieren hebben.

Ook bestaat bij dit type houtkachel nog wel de mogelijkheid om een gezellig hoekje te creëren, maar toch op een minder strakke manier .

Liever geen houtkachel? Kies voor een elektrische haard!

Op het moment dat je niet helemaal warm wordt van de gedachte aan hout klieven of naar buiten gaan voor het stookhout, dan kan je beter kiezen voor een of meerdere elektrische haarden in huis.

Een enorm voordeel van de elektrische haarden is dat je tegenwoordig niet eens meer het verschil ziet met een échte open haard. Op deze manier krijg je alle lusten, maar niet de lasten van het genot van open haarden.

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Wacht dan niet langer en neem eens een kijkje bij van Manen en Visser. Zij hebben een groot aanbod in verschillende soorten open haarden. Er zit vast een model tussen dat mooi aansluit bij jouw wensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *