Kies je voor duurzaam? Kies voor elektrisch rijden

De elektrische auto zie je steeds vaker op de weg. Je kan ze vaak herkennen aan dat ze een stuk stiller zijn dan benzineauto’s. Daarnaast is ook nog eens een goed alternatief voor de benzineauto. Het is namelijk een stuk duurzamer. Elektrisch rijden is goed voor het milieu, maar wat kun je nog meer doen om duurzamer te leven? Je leest het allemaal in deze blog.

Waarom is elektrisch rijden duurzaam?

Het is duurzaam om elektrisch te rijden, omdat een elektrische auto een stuk minder CO2 uitstoot dan benzineauto. De CO2 uitstoot moet een stuk minder worden, want CO2 zorgt ervoor dat de aarde opwarmt. Opwarming van de aarde moet zo veel mogelijk beperkt blijven. Als de aarde nog warmer wordt, dan smelten de ijskappen in de Noordpool en daardoor zal de zeespiegel stijgen. Er ontstaan dan hevigere weersomstandigheden en zelfs overstromingen. Dit moeten we natuurlijk voorkomen. Als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt, kunnen we al een heel eind komen. Rijden in een elektrische auto is al een mooie stap richting een duurzamer leven.

In welke auto moet je dan rijden?

Er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt, dus het kiezen van een geschikte auto, wordt een stuk moeilijker. Een bekend elektrisch automerk is natuurlijk Tesla, zo kun je eens kijken naar de Tesla model Y. Liever een ander automerk? De Hyundai IONIQ 5 kan ook een geschikte auto zijn. Bepaal bij het kiezen van een geschikte auto of je lange afstanden of korte afstanden rijdt, aan de hand daarvan kun je de actieradius bepalen.

Andere tips voor een duurzamer leven

Naast rijden in een elektrische auto, kun je nog veel meer doen om een je steentje bij te dragen aan een beter en gezonder milieu. Zo kun je bijvoorbeeld meer tweedehands spullen kopen. Zo geef je spullen een tweede leven en worden ze niet weggegooid. Door producten een tweede leven te geven, hoeven er geen nieuwe producten geproduceerd te worden. Kies daarnaast ook vaker voor wasbare alternatieven in plaats van wegwerpartikelen. Deze zijn naast goed voor het milieu ook nog eens goed voor de portemonnee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *