Terug in de tijd met een bermuda en streepjes ondergoed

Terug in de tijd met een bermuda en streepjes ondergoed

Laatst zat ik online te winkelen toen ik producten tegen kwam die mij erg veel deden terugdenken aan vroeger. Ik wil niet oubollig overkomen maar vandaag de dag is het enige wat ik online tegenkom volledige outfits samengesteld door ex-Champions League voetballers die ondertussen nog een extra zakcentje verdienen met model staan. Vroeger was dit heel anders. Als ik vroeger zou zoeken naar ondergoed voor mijn zoontje werd dit niet gepresenteerd door de zoon van Cristiano Ronaldo, bijvoorbeeld. Als je nu zoekt naar kleding kom je alleen volledige kledingsets tegen van 300 euro. Waar is de tijd naar toe gegaan waar we heerlijk simpel gestreept ondergoed en een bermuda konden kopen voor een prikkie. Nou die tijd is er blijkbaar nog.

 

De bermuda komt terug, blijkbaar.

Eerlijk gezegd dacht ik dat alleen tuinders in de zomer en mijn schoonvader nog bermuda’s droegen. Ik had denk ik in geen 2 jaar een bermuda meer gezien, maar blijkbaar komt dit vertrouwde kledingstuk weer terug. Ik kwam op meerdere webshops deze korte cargobroek tegen en mijn hart maakte een sprongetje. Deels omdat hij niet door een halfnaakte gespierde man werd gepresenteerd maar omdat het mij deed terug denken aan een simpelere tijd. Een tijd waarin het niet belangrijk was welk logo er op je broek stond, maar alleen of je een broek aan had. Het was heerlijk om een aantal webshops te vinden die mij terug namen naar deze tijd.

 

Oud en vertrouwd ondergoed

Op dezelfde webshops vond ik ook oud en vertrouwd ondergoed. En dan bedoel ik de grijze slip onderbroekjes met groene en blauwe strepen die iedereen vroeger had. Zonder dure Italiaanse of Zweedse naam erop. Gewoon een goed product voor een degelijke prijs. Want in de tijd waarin een tablet simpel weg iets was dat je inslikte, niet waar je op speelde, was het merk helemaal niet belangrijk. Als een merknaam geen praktische meerwaarde leverde was het de hogere prijs niet waard. Het voelde dan ook heerlijk om normaal, kwalitatief goed ondergoed te vinden.

 

Om af te sluiten

Ik begrijp dat ik misschien wat alleen sta in dit standpunt over ondergoed en een bermuda. Maar laatst las ik dat jongere, ondanks steeds meer besteedbaar vermogen, hogere schulden krijgen. En dat komt door deze merken. Als vader schrikt mij dit af. Ik wil dat mijn kind zijn schoolboeken kan kopen, en ik wil niet dat hij 200 euro voor zijn broek betaald. Deze webshops heb ik dan ook aan mijn zoon laten zien, helaas werd ik vierkant uitgelachen, maar mijn boodschap is duidelijk. Koop niet alles van merken, het is het geld niet waard. En degene die uit deze merkloze, simpelere, tijd komen kunnen dit misschien beamen. Misschien mijn zoon straks ook, want ik heb toch echt dat gênante ondergoed voor hem besteld.