Tijd voor de verbouwing

Het nieuwe jaar is al goed en wel onderweg. En een nieuw jaar dat betekent vernieuwing. Op het gebied van kleding en voeding, levensstijl. Maar er is ook vernieuwing nodig in je woning. Dat kan je erin brengen door te verhuizen maar ook door te verbouwen. In deze blog vertel ik je meer over die optie. Lees je mee?

Verhuizen of verbouwen

De keuze tussen wel of niet verhuizen, is vaak een moeilijke. Er kan een hoop meespelen. Zeker als het geen kwestie van ‘moeten’ is. Vaak spelen de kinderen een rol, is een nieuwe woning wellicht dichter bij school? Of wil je een droom verwezenlijken met een vrijstaande woning? De locatie is vaak de grootste factor in een verhuizing. Dat of de toestand van de huidige woning. Woon je op een fijne plek, dan wil je waarschijnlijk niet verhuizen. Tijd dus om te verbouwen.

Groot of klein

En een verbouwing kan je zo klein of groot maken als je zelf wilt. Het gaat om de nieuwe sfeer in huis. Wellicht is er iets wat je altijd al graag had willen aanpakken. Een verouderde keuken of misschien een beschimmelde badkamer? Wil je een aanbouw creëren of eindelijk eens die gammele schuur onder handen nemen? Nu is de tijd.

Je kan het ook bij iets kleins houden, zoals een verandering in het kleurenschema van de woonkamer. Zo voelt het toch als nieuw en fris aan zonder dat je daar een hoop werk voor hebt hoeven doen.

Wat is het plan

Maak altijd van tevoren een plan. Zowel voor de voorbereiding als de praktische aanpak. Dan weet je ten alle tijden wat je moet doen en hoe het eindresultaat moet worden. Op die manier kan je dus tussendoor goed bij blijven houden of je wel of niet op dreef bent. Het plan is als het ware de voorbereiding en de voorbereiding is het plan. Ze gaan hand in hand samen en houden je scherp. Zo voorkom je ook dat je halverwege ongemotiveerd raakt, je houdt altijd oog op je doel.

Pak het aan

En dan is het tijd om aan de slag te gaan. Je doet goed aan een container huren vooraf als je groot verbouwingswerk van plan bent waar veel puin bij komt kijken. Zo staat er nooit iets in de weg en kan je altijd door. En als je dan klaar bent, heb je voor je gevoel een nieuw huis, dit nieuwe jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *